KIMENA FAIR 2019 weer geslaagd

Artikel aangemaakt op: 20-5-2019 11:59:10

Zaterdag 18 mei was er alweer de derde KIMENA fair. Ook nu weer in het Kompas en nu ook rondom het Kompas. En deze fair was nog weer groter dan de andere jaren. Ook door de samenwerking met Welzijn, Wonen en Zorg en door de komst van de Politie en Brandweer.
De opening werd verricht door Dhr. Bouwman, wethouder Midden-Drenthe gezamenlijk met de voorzitster van KIMENA Mevr. Bel.
De KIMENA fair bestond uit veel proeverijen o.a. uit Polen, Syrië, Koerdistan, Palestina, Bosnië, Suriname, Indonesië en Nederland waar veel gebruik van gemaakt werd.
Buiten waren de brandweer en politie aanwezig. Voor zowel de kinderen maar ook liet de brandweer zien hoe mensen uit een beknelde auto werden gehaald. Maar ook daar konden kinderen en volwassenen in een politiebus kijken en hoe dit er uit ziet en wat erin zit.
Verder waren er buiten stands van de ANWB, EHBO, Lotus en Hartveilig Drenthe met verschillende soorten informatie zoals waar de AED’s in Smilde hangen en informatie hierover.
Ook waren er diverse organisaties die samenwerken op het gebied van welzijn, wonen en zorg. De gemeente Midden-Drenthe, Woonservice, Actium, Welzijnswerk Midden-Drenthe, Cosis, Bezinn, Derkshoes, Icare Zorggroep Drenthe en Interzorg. Er was veel gelegenheid tot vragen stellen over wat deze organisaties eigenlijk precies deden of konden doen voor iemand. En hier werd ruim gebruik van gemaakt.
Het doel is ook deze KIMENA fair weer bereikt. Door mensen met elkaar te laten kennismaken en het laten proeven van verschillende recepten uit verschillende landen, ontstaan er contacten. Heel vaak werd er om recepten gevraagd en waren er contacten tussen de verschillende culturen. Dit gebeurde ook buiten bij de hulpdiensten en de organisaties op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Informatie was zo makkelijker te verkrijgen.
Het bestuur van KIMENA kan terugzien op een geslaagde dag. De fair is ook dit jaar weer drukbezocht. Weer meer als vorig jaar. Wel willen we graag dat ook de middenstand van Smilde zich hier meer laat zien en ook het bestuur is wel aan verjonging toe. Ook omdat de Kimena fair een steeds groter feest wordt. En nieuwe ideeën altijd welkom zijn.
We willen graag de organisaties die het buitengebeuren georganiseerd hebben bedanken.
Dit waren de EHBO, Bewonersplatform en de Brandweer en Politie en met name Arwoud Snippe van Hartveilig Drenthe. Hij heeft hier veel in gedaan.

Ook de vele vrijwilligers die zich ingezet hebben deze dag weer te laten slagen, hartelijk dank!