• 0592 413596

Grote opbrengst voor stichting Alpe ‘d Huzes en KWF Kankerbestrijding

Grote opbrengst voor stichting Alpe ‘d Huzes en KWF Kankerbestrijding

Grote opbrengst voor stichting Alpe ‘d Huzes en KWF Kankerbestrijding 

Met een voorlopige opbrengst van 1833,90 euro steunt IKC Pieter van Thuyl in Hoogersmilde de strijd tegen kanker. De afgelopen periode organiseerde het integraal kindcentrum diverse acties om geld in te zamelen voor stichting Alpe d’Huzes en KWF Kankerbestrijding. Vandaag kwamen ze voor de laatste keer in actie met een sportief en educatief evenement. De Nederlandse scout van Manchester United, Roy Beukenkamp, verzorgde voor deze speciale dag een clinic. Wethouder Erjen Derks beet het spits af met een virtuele beklimming van Alpe ‘d Huez.

 

IKC-directeur Martie van de Nieuwegiessen vertelt dat de acties niet zonder reden zijn. “Vorig schooljaar kregen wij binnen ons team te maken met de ziekte toen een van onze leerkrachten erdoor getroffen werd. Twee ouders kwamen met het initiatief om, onder andere voor onze collega, de Alpe d’Huez te gaan beklimmen. Wij wilden dit hartverwarmende initiatief graag steunen. Daarom hebben we lege flessen en statiegeldbonnen ingezameld, armbandjes verkocht en tijdens het evenement een sponsorloop en sponsor spinning gehouden. Met de opbrengst willen we een bijdrage leveren aan de onderzoeken naar kanker. Iedereen die ons daar op wat voor manier dan ook bij geholpen heeft, zijn we erg dankbaar.”

 

In juni gaat team La Vita, waar de twee ouders van het IKC deel van uitmaken, de Alpe d’Huez daadwerkelijk beklimmen. Wie graag meer wil weten over deze uitdaging of het team wil steunen, kan een kijkje nemen op: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Team-La-Vita. 

Foto: IKC Pieter van Thuyl

Lees verder