• 0592 413596

Henk Stel memorial

Henk Stel memorial

Henk Stel memorial

Op 8 januari 2019 overleed onverwachts onze trouwste supporter Henk Stel. Henk was een bijzondere man. Sinds jaar en dag was hij te vinden bij ons eerste elftal. Naast BSVV’er was Henk echter ook in Assen te vinden. Waar hij op zaterdag bij BSVV te vinden was, ging hij op zondagen steevast naar FC Assen. Ook daar kwam het nieuws van zijn overlijden hard aan.

Omdat Henk zo veel voor onze beide verenigingen betekende besloten BSVV en FC Assen om hem gezamenlijk eer te bewijzen. Er werd besloten om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen geheel in het teken van Henk. Zo werd de Henk Stel memorial in het leven geroepen. De eerste editie zou in Henk zijn woonplaats Bovensmilde worden gespeeld, op het gras van zijn tweede thuis bij BSVV. De wedstrijd werd gepland voor zaterdag 24 augustus 2019.

In de voorbereiding droegen velen hun steentje bij. Het sfeerteam van BSVV bereidde een mooie opkomst voor en vanuit BSVV werd geregeld dat het wedstrijdaffiche op het advertentiescherm naast de A28 zou worden weergegeven. Ook RTV Drenthe werd betrokken om verslag te doen van de bijzondere dag.

24 augustus was eindelijk daar en het bleek een warme zomerdag te zijn. Geen ideaal voetbalweer, maar zeker mooi toeschouwersweer. Het werd dan ook snel gezellig op het terras van BSVV voorafgaand aan de wedstrijd. De sfeer zat er al goed in.

Terwijl mensen binnen rond konden kijken in de grote verzameling BSVV attributen van Henk, konden de kinderen buiten spelen op het springkussen. Ondertussen maakten BSVV en FC Assen zich op voor de komende wedstrijd.

Het was een dag waar het eigenlijk niet om de uitslag van de wedstrijd ging. Beide teams betraden het veld, begeleid door vuurwerk en rookpotten en namen plaats achter een rij kinderen die een speciaal voor de memorial vervaardigd spandoek ophielden. De teams maakten er in het warme weer een sportieve wedstrijd van die werd geleid door clubscheidsrechter Hans Beenker. In de eerste helft kwam BSVV al vrij snel op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam het klasseverschil tussen het zaterdag 5e klasse elftal van FC Assen en 3e klasser BSVV beter tot uitdrukking. De eindstand werd 4-1, maar daar maalde eigenlijk niemand om. De besturen van beide clubs spraken de wens uit om aan het begin van volgend seizoen de memorial te herhalen bij FC Assen met een wedstrijd tussen het zondag elftal van FC Assen en BSVV. Wij kijken terug op een mooie zaterdagmiddag waarin wij Henk Stel op een waardige manier hebben herdacht, hij zou er zelf van hebben genoten.

Henk Stel memorial