• 0592 413596

Nieuwe vrienden voor Hertenkamp Smilde

Nieuwe vrienden voor Hertenkamp Smilde

Nieuwe vrienden voor Hertenkamp Smilde

Eind oktober zijn wij een actie gestart om nieuwe vrienden te werven voor het hertenkamp. Als bestuur en verzorgers is het dan spannend wat de respons van deze actie zal zijn. Nadat wij een flyer bij de Smildeger Neiskrant hadden gevoegd kregen we dagelijks nieuwe aanmelding binnen. Wat doet ons het goed dat veel inwoners van Smilde het hertenkamp een warm hart toedragen.

En mocht u nog een flyer hebben liggen, dan kunt u deze nog steeds ingevuld bij ons inleveren. Ook bij de bieb liggen exemplaren en via de website kunt u zich aanmelden als vriend. En dat kan al vanaf € 5,00 per jaar.

 

Nog meer heuglijk nieuws; zoals u eerder heeft kunnen lezen, hebben wij weer meegedaan met de actie ClubSupport van de Rabobank Assen Noord Drenthe. Leden van de bank konden maximaal twee stemmen uitbrengen op het hertenkamp. Ook dat heeft u met velen gedaan. Wij ontvingen € 916,89 van de Rabobank. Bedankt voor uw stem.

 

Dierennieuws: de twee geiten zijn even afwezig geweest. Ze zijn naar de bok geweest. Ook hoor je de hertenbok nu veel burlen, om de vrouwtjes te lokken en daarmee te zorgen voor nageslacht. En nu maar afwachten…

Binnenkort krijgen we ‘flesseneenden’, officieel de Indische loopeend genaamd. Zoals zijn naam al doet vermoeden is het een eend die niet waggelt, maar echt loopt. Dat maakt ze uniek en is een mooi gezicht. Er moeten nog een paar voorzieningen voor deze eenden worden aangelegd rondom de vijver en dan kan eenieder ze komen bezichtigen.

Lees verder