• 0592 413596

Nieuwsbrief 't Baken Dorpshuis Smilde

Nieuwsbrief 't Baken Dorpshuis Smilde

Nieuwsbrief Dorpshuis Smilde

We streven ernaar om de officiële opening van het dorpshuis medio maart 2020 te realiseren. Er is nog veel te doen.

De zalen kunnen nog wel een “opfrisbeurt” gebruiken. De gangen moeten gerenoveerd worden en een aantal sloten worden vervangen.

We gaan een ophang- en verlichtingssysteem aanbrengen in de gangen. Het kunstenaarscollectief wil een permanente kunstexpositie gaan organiseren voor professionals, amateurs als ook voor kinderen. De kunst is er voor iedereen.

De toekomstige gebruikers van de zalen kunnen, in overleg, hun eigen sfeer creëren zolang de zaal ook maar door anderen te gebruiken blijft. Naast de permanente gebruikers zijn er 8 zalen en 2 zolders in 3 dagdelen beschikbaar voor incidenteel gebruik. Genoeg ruimte dus voor het organiseren van activiteiten en vergaderingen door bewoners en verenigingen.

Bent u toe aan vervanging van uw T.V. of stereo-installatie ? Wij geven hen een tweede leven !

We zijn ook heel blij met de ontwikkelingen rond de nieuwe dorpsvereniging om wat meer activiteiten te ontwikkelen voor de jongvolwassenen. Al jaren een wens die nu vorm krijgt.

Voor de dinsdagmorgen en donderdagmiddag worden koffieochtenden en spelmiddagen georganiseerd. Alleen gaanden kunnen op de zondagochtend terecht voor een praatje en een spelletje. De toneelverenigingen zijn druk bezig met de repetities voor de nieuwe uitvoeringen.

Heeft u nog wat tijd over? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken over het beheer en de exploitatie van het dorpshuis. Niet elke dag maar één of twee keer in de maand. U kunt contact opnemen via informatie@hetbakensmilde.nl

Lees verder