Brandweer Assen-Oost wint 112 wedstrijd in Smilde

Artikel aangemaakt op: 15-4-2019 14:25:31

Op zaterdag 13 april zijn de provinciale 112 brandweerwedstrijden in Smilde gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerploegen uit de provincie Drenthe om de eerste drie plaatsen. Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité organiseerde deze dag in samenwerking met brandweer Smilde. De drie beste ploegen gaan door naar de 1e ronde van de gewestelijke wedstrijden op 18 mei in Drachten.
 
De wedstrijd speelde zich af bij de CBS De Schutkampen. Voor de school is aan de straat een verzorgingspost voor de avondvierdaagse ingericht. De plaatselijke aannemer is nog bezig met het uitladen van steigermateriaal voor een aanstaande verbouwing.  
Als een groep wandelaars de verzorgingspost nadert, neemt een roekeloze automobilist veel te hard de bocht. De wandelaars worden geschept, de automobilist verliest de macht over het stuur, ramt de aanhanger met steigermateriaal en komt tegen een boom tot stilstand. Een van de steigerbuizen heeft de automobilist via de voorruit doorboort.  
Eén medewerker van de verzorgingspost wil het gaskookstel afsluiten. Door de schrik gaat dit niet goed en ontstaat er brand. Niet alleen materiaal bij de verzorgingspost vat vlam maar ook de handschoenen van de medewerker. Hij bedenkt zich niet en springt in het water.
De aanwezige bouwvakkers zijn, na het bellen van 112, natuurlijk woedend op de automobilist. Kortom, een mooie uitdaging om als brandweerploeg alle kennis en vaardigheden te laten zien.  
De uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina van Brandweer Smilde