Wij zijn Bovensmilde krijgt officieel bestuur

Artikel aangemaakt op: 8-1-2018 15:42:21

8 ambassadeurs zetten WZB in de startblokken

Het idee
Wij zijn Bovensmilde (WZB) is sinds 23 januari 2017 als platform opgericht door Bovensmildeonline en Jeugdwerk Bovensmilde. Het idee is simpel; als je je aanmeldt bij Wij zijn Bovensmilde beloof je jezelf (inwoner of organisatie) minimaal eens per jaar mee te helpen aan een activiteit, of de organisatie daarvan. (11 organisaties en +/- 125 inwoners hebben dat al gedaan!)
Wij zijn Bovensmilde beoogt daarmee op een projectmatige manier activiteiten in het dorp toekomstbestendig te maken, nieuwe activiteiten te ontplooien, samenwerking tussen organisaties en inwoners laagdrempelig te stimuleren en te faciliteren in gemeenschapszin door het uitwisselen van informatie, kennis, spullen en know how.
Door het laagdrempelige en projectmatige karakter weten vrijwilligers en organisaties waar ze aan toe zijn, zonder het gevoel te hebben zich gelijk voor een lange periode te moeten vastleggen bij een specifieke organisatie.
Allerbelangrijkste: vrijwilligers en samenwerkende organisaties blijven altijd autonoom.

De vorm
De filosofie en het gedachtegoed van WZB is lastig te vatten in een van de vele bestaande rechtsvormen. Er is gekozen voor een stichtingsbestuur om WZB snel handen en voeten te kunnen geven en klein en flexibel te houden. En omdat er (nog) geen andere smaakjes zijn bij het handelsregister. De ambassadeurs hechten daarom ook minder waarde aan de statutaire functie waarin zij straks staan ingeschreven binnen WZB. Zij zien zichzelf als ambassadeurs van Wij zijn Bovensmilde; niets meer, niets minder.

Ambassadeurs
Het ambassadeursschap houdt in het kort in dat waar er kansen zijn om samen te werken, te informeren of te organiseren; er een positieve en open houding is om te kijken naar het slagen van die kansen. WZB stelt zich dus ook altijd open voor nieuwe ambassadeurs!
De 8 ambassadeurs zijn:

• Rudie Veenendaal
• Priscilla Tuin-Lok
• Andries Snippe
• Rob den Hartog
• Arjen Warners
• Jennie Eleveld
• Jorn Hordijk
• Arjan Post