Berenjacht in Bovensmilde

Berenjacht in Bovensmilde

Berenjacht in Bovensmilde

Hoe leuk is het dat Berenjacht overgevlogen is vanuit Australië naar Nederland (het oorspronkelijke idee komt uit een prentenboek "wij gaan op berenjacht" van Michael Rosen en Helen Oxenbury). Massaal delen mensen hun foto's, wandelen kinderen met ouders, opa's en oma's buiten op jacht naar de beren. Het helpt kinderen in een tijd van corona met buiten spelen en het is nog leuk ook. Ook in Bovensmilde is het fijn dat kinderen naar buiten kunnen en naar beren kunnen zoeken. Er zijn zelfs tal van spelletjes tijdens de wandeling, en knutselmogelijkheden rondom beren te doen.

 

Ik kwam een beer tegen in huis en nadat bleek dat er in Bovensmilde nog geen Berenjacht was, bedacht ik spontaan om een Facebook pagina te maken voor Bovensmilde. Op verschillende manieren heb ik dit kenbaar gemaakt. Inmiddels hebben al aardig wat mensen hun foto met beer gestuurd. En wat zitten er leuk bij! Je foto sturen is nog steeds mogelijk en hoe meer, hoe leuker voor de kinderen. Wel wil ik erop wijzen en dit ook benoemd op de Facebook pagina de Berenjacht Bovensmilde te lopen volgens de richtlijnen en maatregelen van de RIVM!. Laten we het wel op een verantwoorde manier doen. Dan kunnen we er ook samen van genieten en kunnen kinderen heerlijk buiten zijn.

Iedereen die het leuk vind om mee te doen kan een beer achter een raam zetten of verstoppen in de tuin en dit met foto doorgeven aan Berenjacht Bovensmilde. Kinderen kunnen de beren spotten en ze evt. aftekenen op een beren afteken kaart en onderweg evt. een spelletje doen, hiervoor staan ideeën op de Facebookpagina. De Berenjacht is bedoeld als pleziertje voor kinderen die zo naar buiten kunnen, mits er genoeg afstand gehouden wordt en alleen met eigen gezin de straat op gaat.

Vriendelijke groet,

Sandra

(Ook in de ander Smildes is de Berenjacht begonnen! Facebookpagina Berenjacht de Smildes, Berenjacht Smilde en Berenjacht Hoogersmilde zijn hier voor te vinden.)

 

Lees verder