• 0592 413596

Duchenne Heroes 2019 ook dit jaar weer groot succes

Duchenne Heroes 2019 ook dit jaar weer groot succes

Duchenne Heroes 2019 

Wij zijn inmiddels al weer drie weken terug van onze moutainbike tocht van 700 km voor Duchenne Heroes. Zoals u wellicht in eerdere berichten van ons heeft gelezen fietsen wij deze tocht om geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne spierdystrofie. Een spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt en voor afbraak van de spieren zorgt. Wij zetten ons hier al een aantal jaren voor in en maken onderdeel uit van het team Riding4Nick. Nick is onze teamcaptain. Nick is 15 jaar, woont in Kesteren en heeft Duchenne. Een hele vrolijke en spontane jongen. Nick zit inmiddels in een elektrische rolstoel en verliest steeds meer spierkracht.

Wij kunnen alleen deelnemen aan Duchenne Heroes als wij minimaal € 2500,00 per persoon aan sponsorgeld meenemen. Door diverse acties, waaronder het paasontbijt van dit jaar, hebben wij dit ruim gehaald. Als team hebben wij ruim €25000,00 bij elkaar kunnen krijgen.

Ook voor volgend jaar staan wij inmiddels weer ingeschreven om mee te doen aan Duchenne Heroes. Zolang wij onze spieren in kunnen zetten om geld op te halen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte zullen wij dat doen.

De eerste evenementen staan dan ook al weer gepland. Op 19 oktober a.s. organiseren wij Darten voor Duchenne. Een koppeldart toernooi voor funprijzen. Inschrijven kan nog via het telefoonnummer 06 51579356. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Gerding op genoemd telefoonnummer of via de email: dartenvoorduchenne@gmail.com. Iedere deelnemer ontvangt een t-shirt. Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom. Dit alles vind plaats aan de Industrieweg 27 te Smilde, aanvang vanaf 15,00 uur.  Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Volgend jaar kunt u uw paasontbijt ook weer bij ons bestellen! Nadere informatie hierover volgt nog. Wij willen iedereen die ons dit jaar al heeft en nog gaat sponsoren enorm bedanken!

Frans Gerding en Jannes Jonker.

Foto: Frans Gerding