Kaartenactie Wij zijn Bovensmilde hartverwarmend succesvol

Kaartenactie Wij zijn Bovensmilde hartverwarmend succesvol

Bovensmilde SAMEN STERK

In deze rare tijden ontstaan de mooiste dingen. Dat zien we in heel Nederland en ook in Bovensmilde.

Kaartenactie

Vorig weekend plofte er bij 1500 huishoudens in Bovensmilde een enveloppe op de mat, met daarin 10 ludieke kaarten aangeboden door Wij zijn Bovensmilde (WZB). De tekst op de voorkant van de enveloppe vraagt de ontvanger om de kaarten naar mensen te sturen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Goede doel

WZB biedt de 15000 kaarten gratis aan de inwoners van Bovensmilde aan. De kosten hiervoor worden gefinancierd uit eigen middelen. De bewoners wordt gevraagd of ze een bedrag willen doneren voor een goed doel: Een attentie voor o.a. de ouderen en werkers in de frontlinie in Bovensmilde.

De donaties

Tegen alle verwachtingen in waren er na 72 uur 125 donaties gedaan. Geweldig!. Via iDEAL of per overboeking hebben de Bovensmildegers hun hart laten spreken en dat doen ze nog steeds. De teller staat nu op meer dan 150 donateurs en meer dan 1600 euro aan donaties. Een ongekend mooi gebaar van Bovensmilde waar wij met elkaar als dorp heel erg trots op mogen zijn.

Besteding

De eerste € 500 is reeds overhandigd aan de Poiesz. Zij verzetten ontzettend veel werk onder moeilijke omstandigheden. Het geld gaan de medewerkers gebruiken voor het jaarlijkse personeelsuitje. Verder zijn er plannen om de leraren en de huisartsen in het zonnetje te zetten, middels een Smilande pakket. En ook de Ko-bus vestiging in het dorp zal een smakelijke attentie vanuit The Bridge voor de medewerkers en cliënten krijgen.